Имаме разпространение на вируса, има неимунизирано население. Затова новите мерки, които

...
Имаме разпространение на вируса, има неимунизирано население. Затова новите мерки, които
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Новите мерки, които влизат в София, са необходими!

" Имаме разпространяване на вируса, има неимунизирано население. Затова новите ограничения, които влизат в действие от на следващия ден в София, са нужни. Слава Богу, вирусът е мощно инфектиран и не протича тежко, само че от епидемиологична позиция ограничения трябват ".

Това сподели пред БНР проф. Радка Аргирова, вирусолог. И прогнозира след седмица да стартира спад на хората, които са настанени с Covid-19 в болница.

" Със започване на образователната година ще има ново повишаване. Вероятно ще се наложат ограничения за учебните заведения ".

Тя уточни, че доста е понижена патогенността на вируса, но никой не може да даде гаранция, че няма да се появи разновидност, която да аргументи по-тежко протичане на заболяването.

" Голяма уязвимост е липсата на правене на диагностиката посредством PCR не ни разрешава да следим хода и динамичността на вирусните разновидности ".

Вирусологът напомни, че тестът, който дефинира дали сега човек излъчва болест, е антигенният, а PCR остава по-дълго позитивен, тъй като в организма остават дребни части от вируса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР